yo.jpg

[:md]

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis un mesaj cu prilejul marcării a 82 ani de la nașterea poetului Grigore Vieru, relatează Actualități.md.

"Astăzi, marcăm 82 de ani de la nașterea poetului național și popular – Grigore Vieru. Cred că nu voi greși dacă voi afirma că este puțin probabil să existe vreun om în Republica Moldova care să nu cunoască măcar cîteva versuri scrise de poet.

Numele lui este sinonim cu numele Mamei, cu cel al Patriei, al Dorului. A fost mai mult decît un poet. Or, va trăi prin poezia-i ce seamănă frumosul în inimile copiilor și ne îndeamnă să fim puternici prin credință, simplitate și omenie. Societatea are nevoie de creația sa, mereu actuală, întrucît exprimă rațiunea de a fi a poporului nostru și ghidează mișcările lui sufletești, îndreptîndu-le în albia Binelui.

Poezia lui Grigore Vieru, la fel ca și piesele muzicale scrise pe versurile lui, rămîn nu doar în patrimoniul literaturii sau al muzicii din Republica Moldova, ci și în memoria poporului, reprezentînd conștiința întregului nostru neam", se conchide în mesajul președintelui țării.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ