43t5y34y34y4.jpg

[:md]

Astăzi se împlinesc 218 ani de la nașterea lui Alexandr Sergheevici Pușkin – poetul național al Rusiei, întemeietorul literaturii ruse moderne și primul scriitor rus de valoare universală. Cu această ocazie, Președintele țării, Igor Dodon, însoțit de reprezentanți ai PSRM, a depus flori la bustul marelui poet din Grădina publică ”Ștefan cel Mare și Sfînt”.

În acest context, Igor Dodon a declarat că opera poetului Alexandr Pușkin este cunoscută în întreaga lume, tematica creaţiilor sale fiind actuală şi în prezent. 

Creația lui este cunoscută în toată lumea, multe lucrări ale lui sunt actuale și în prezent. Timp de trei ani, Alexandr Pușkin a trăit pe teritoriul RM, unde au fost scrise mai multe opere renumite. Totodată, la recomandarea Organizației Națiunilor Unite este marcată Ziua limbii ruse, care este una dintre cele șase limbi oficiale ale Organizației. În Republica Moldova, limba rusă are statut de limbă de comunicare interetnică fiind vorbită de peste 90 % din populația țării”, a spus, Președintele țării.

La rândul său, deputatul PSRM, Vlad Batrîncea a menționat că Alexandr Pușkin este parte și a istoriei moldovenești, pe care a îmbogățit-o considerabil.

Pușkin este o personalitate la nivel mondial. Creația lui este bine cunoscută în toată lumea civilizatăMoldova la fel are motiv de mândrie. Alexandr Pușkin, când a trăit în anii 1820-1823, a creat poezii despre Moldova și considerăm, că astfel el face parte din istoria bogată moldovenească”, a menționat Batrâncea. 

De menționat, că marele poet s-a aflat 3 ani pe teritoriul țării noastre unde a început să scrie mai multe opere de valoare cunoscute în întreaga lume, printre care romanul „Evghenii Oneghin”, poemele „Prizonierul din Caucaz”, „Fântâna Bakhchisarai”, „Frații Tâlhari ș.a.

ПОДЕЛИТЬСЯ