[:md]

 

Alesul poporului din partea Partidului Socialiștilor în Parlamentul RM Ghenadie Mitriuc, a solicitat inlcuderea pe ordinea de zi a ședinței de plen, audierea ministrului Mediului și a directorului general al agenției Moldosilva, relatează Actualități.md.

Socialistul a solicitat audierea funcționarilor vizați pe subiectul privind vinătoarea de la Soroca soldată cu rănirea unui tînăr de 22 de ani, măsurile întreprinse de minister și instituțiile din subordine pentru prevenirea a astfel de situații.

La 22 noiembrie curent, pe terenurile de vînătoare a primăriei Stoicani, satul Soloneț din raionul Soroca, a avut loc o vînătoare la fazani. Potrivit datelor poliției la acea vînătoare au participat 7 persoane. În timpul acestei vînători a fost grav rănit cetățenul Caziar Mihail, un tînăr de 22 de ani care a fost transportat la Chișinău. Conform altor date la vînătoare au participat 10 persoane, cine sunt cele 3 oameni neidentificați. Iarăși ne confruntăm cu cazuri asemătoare cu Pădurea Domnească, unde persoane cointeresate au întreprins măsuri de a ascunde incidentul.

Au fost identificate cele trei persoane care nu figurează în listă sau nu? Ce măsuri au fost întreprinse de la Ministerul Mediului pentru astfel de cazuri, și de ce odată cu deschiderea sezonului de vînătoare au loc astfel de infracțiuni?” , a declarat deputatul PSRM Ghenadie Mitriuc.

Președintele legislativului a pus la vot inițiativa PSRM însă majoritatea deputaților din partidele pro-europene nu au susținut această propunere.

ПОДЕЛИТЬСЯ