[:md]

 

Anterior lui Chirtoacă îi încurcau comuniștii să conducă orașul, iar acum el nu poate ajunge la un acord cu autoritățile centrale liberal-democrații și democrații, și susține că din această cauză situația din Chișinău nu se schimba în bine. Candidatul la funcția de primar general al Chișinăului din partea PSRM, Zinaida Greceanîi a menționat că este mai ușor să dai vina pe alții pentru eșecurile tale decît să recunoști propria incapacitate. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la un canal privat de televiziune, relatează Actualități.md.

Cînd nu ai capacitatea de a organiza lucru, tot timpu cineva este de vină. Cînd nu ai capacitatea să gestionez și banii cei care îi ai, să-i gestionezi eficient și să nu ții fure nimeni – eu nu spun că Chirtoacă îi fură, Doamne ferește – asta sunt organe. Dar cred că actele de audit, rapoartele Curții de Conturi vorbesc despre foarte multe. E foarte ușor să dai vina pe cineva cînd nu poți să recunoști propria incapacitate”, a menționat candidatul.

Greceanîi a subliniat că oamenii care îl jelesc pe Chirtoacă motivînd că încă este tînăr trebuie să înțeleagă că astfel situația nu se va schimba spre bine. „Noi trebuie să înțelegem că noi oamenii îi aducem la guvernare pe cei care îi aducem. Altă modalitate nu există în toată lumea decît alegerile. Și oamenii trebuie să vadă lucrul acesta. De cîte ori o să mai dăm cu capul în bară? Nouă ne place haosul care este în Chișinău? Ce e bine?”, s-a indignat politicianul.

Actualități.md reamintește că alegerile locale generale, inclusiv alegerile pentru primăria Chișinăului, vor avea loc la 14 iunie. Din partea Partidul Socialiștilor pentru funcția dată candidează președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, fostul prim-ministru Zinaida Greceanîi.

ПОДЕЛИТЬСЯ