[:md]

 

Ieri în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV 7, liderul Partidului Socialiștilor din RM, Igor Dodon a vorbit despre mai multe subiecte c vizează alegerile parlamentare din acest an, printre care și faptul dacă cu cine PSRM ar putea face coaliție, relatează Actualități.md.

“Socialiștii ar putea face eventuale coaliții cu cei care sunt gata să susțină cîteva lucruri foarte importante: 1. Noi pledăm pentru Uniunea Vamală. 2. Noi pledăm pentru statalitate-limba moldovenească și Istoria Moldovei. 3. Pentru o guvernare fără oligarhi, a menționat Igor Dodon.”

În cadrul aceleaşi emisiuni, Dodon a acuzat Guvernul de „laşitate”, pentru că nu a organizat, la sugestia sa, un referendum privind semnarea Acordului de asociere cu UE: „Problema este că guvernarea se teme de opinia poporului”.

Liderul PSRM a mai declarat că deţine informaţii din sondaje, că 55 la sută din moldoveni ar opta pentru încadrarea în Uniunea Vamală, şi contează că aceşti oameni îi vor vota pe socialişti.

Dodon mai contează şi pe voturile celor cca 700 de mii de moldoveni care muncesc în Rusia. „Am avut întâlniri cu diaspora din Moscova şi Sankt-Petersburg. Toţi îşi doresc să ajungă în Uniunea Vamală”, susţine liderul socialiştilor.

ПОДЕЛИТЬСЯ