uh.jpg

[:md]

 

În aceste clipe la Primăria capitalei au loc discuții între mai multe victime ale exploziei tragice din localul La Soacra, și primarul Dorin Chirtoacă, relatează Actualități.md.

Domnule primar soția mea e decedată de 45 de zile de ce nu s-a luat nicio măsură? Lumea de ce v-a ales pe dumneavoastră ca să faceți regulă ori să spuneți că nu e de competența dumneavoastră”, a spus un bărbat care și-a pierdut soția în urma incendiului tragic.

De ce până la momentul aceasta nimeni nu și-a dat demisia, domnu pretor din sectorul Centru, directorul de la Piața Centrală și toți ce-i care lunar făceau controale și strângeau banii de la șefi scriind în documente că totul e bine?”, a mai întrebat una dintre victime.

Nu e de competența mea, vom examina ce va spune ancheta. Procurorul și judecata vor stabili vinovații”, a răspuns Dorin Chirtoacă, menționând că  "orice se întîmplă rău în Chișinău trebuie să rspundă procurorul nu primarul"

"Noi știm că voi toți și procurorul și d-stră luați bani și nu mai scoateți nimic la iveală. D-stră sunteți capul capitalei dar nu rezolvați nimic aici, dați-vă demisia!", a mai menționat una dintre victime.

La mine sora de 25 de ani s-o dus în pamânt, a trecut atâta timp și nu ați făcut nicio pleașă. Arătați-ne ce face procurtara la ce s-a ajuns!”, a adăugat un alt bărbat.

De ce până acum nu s-au făcut controale, de ce nimeni nu se uită cum lucrează oamenii, toți voi din primărie vă gândiți doar la voi și cum să mai adunați bani dar de oameni vi-i totuna?”, a mai spus unul dintre răniții în explozia din localul din Piața Centrală.

Referindu-se la faptul că proprietarul localului “La Soacra”, care folosea ilegal butelia de gaz care a dus la explozia tragică, primarul a spus că în capitală sunt mii de agenți economici și el nu are cum să știe cu ce se ocupă fiecare dacă încalcă sau nu legea.

Fiecare agent economic vrea să facă bani eu de unde să știu ce-i în capul lui și ce încalcă el pentru a scoate profit”, a declarat Chirtoacă.

În replică oamenii i-au reproșat primarului că reprezintă conducerea acestui oraș și ar trebui să mențină situația sub control iar dacă nu poate să-și dea demisia.

Amintim că pe 9 ianuarie curent,  într-un local din apropierea Pieţei Centrale din Chişinău s-a produs un incendiu după ce într-o încăpere a explodat o butelie de gaz. În consecinţă, 17 oameni au fost răniţi în explozia din cafeneaua „La soacra”, iar trei victime au fost transportate în România. Pe 17 februarie, a decedat prima victimă a exploziei din localul "La Soacra" din Piața Centrală  un bărbat în vărstă de 63 de ani, ulterior au decedat și cele 3 femei care se aflau la București.

Menționăm că anterior fracțiunea Partidului Socialiștilor din CMC a solicitat demisia incorpore a funcționarilor din primăria capitalei dar și a primarului general. Potrivit PSRM,  "aflarea lui Chirtoacă în funcţia de primar general prezintă pericol pentru viaţa chişinăuienilor, iar tragedia de la Piața Centrală a indicat o dată în plus nivelul fără de precedent al corupţiei şi neglijenţei în structurile publice şi întreprinderile municipale. Răspunderea directă pentru tragedie revine anume edilului capitalei, Dorin Chirtoacă".

ПОДЕЛИТЬСЯ