[:md]

 

În cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Clubul de presă Rezonanța socială" candidatul pentru primar general de Chișinău din partea Partidului Socialiștilor din Moldova Zinaida Greceanîi a împărtășit opinia sa despre concurenții din cursa electorală, relatează Actualități.md.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, candidatul Partidului Comuniștilor pentru funcția de primar al capitalei, omul de afaceri Vasile Chirtoca nu este văzut nici de PSRM nici de ea însăși drept o problemă. "Eu îl respect pe Vasile Afanasevici, în măsura în care știu că el a fost un agent economic, și încă mai este. Nu știu pe cît aceasta este domeniul lui Vasile Afanasevici — să se mute din sfera de afaceri în care cîștigă bine, și nu știu care au fost convingerile. Lasă-l să încerce. Dacă este pentru el — locuitorii orașului vor aprecia prin votul lor și vor răspunde la întrebarea: dacă ei doresc să vadă un om de afaceri la putere sau aceștia au o experiență diferită?", a spus candidatul PSRM.

Răspunzând la întrebarea "Vasile Chirtoca — candidatul exclusiv al PCRM sau un candidat comun al comuniștilor și democraților", Greceanîi a spus: "Nu am absolut nici o informație cu privire la această problemă, și nici nu mă interesează".

În general, vorbind despre înaintarea oamenilor de afaceri și oamenilor bogați din Moldova la putere, Greceanîi a spus: "Aceasta este din aceeași sferă, precum și reformele — de la altă țară în țara noastră. Sunt oare gata oamenii de afaceri din țara noastră să se împartă cu banii sau doresc să mai cîștige alții deasupra?".

Care dintre candidații la alegeri este cel mai convenabil pentru Greceanîi? Nu pot fi concurenți confortabili sau neconfortabili a menționat ea. "Există adversari, există contrecandidați. Dar ei merg pe drumul lor și eu pe al meu", a concluzionat candidatul PSRM.

Actualități.md amintește că pe 14 iunie în țară vor avea loc alegerile locale generale.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ