[:md]

 

Initiativa de a organiza un referendum in Gagauzia este sustinuta de mai multe raioane ale Moldovei dupa Taraclia s-a alăturat şi Basarabeasca.

Pe 2 februarie, acolo vor avea loc întruniri ale cetăţenilor în sprijinul referendumului consultativ şi celui legislativ în autonomie. Despre aceasta a declarat primarul orașului Basarabeasca, Nicolae Nicolaev.

Decizia a fost luată de către majoritatea consilierilor în cadrul ședinței extraordinare a consiliului orașului Basarabeasca.

Actualitati.md aminteste ca si deputatul socialist Igor Dodon sustine organizarea unui referendum in Gagauzia. Potrivit lui Dodon, Partidul Socialiştilor întreprinde toate acţiunile posibile în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală şi în acest sens, va susţine prin toate căile legale desfăşurarea referendumului în autonimia găgăuză.

 Liderul PSRM a anunţat că începînd cu 19 ianuarie, în localităţile din UTA Găgăuzia, vor fi create grupe mobile ale membrilor PSRM care vor informa locuitorii autonomiei despre referendumul planificat şi îi vor îndemna să participe la acesta. 

ПОДЕЛИТЬСЯ