[:md]

 

Postul Naşterii Domnului, al doilea ca importanţă după postul Paştilor, începe în 28 noiembrie şi se încheie pe 7 ianuarie cînd este sărbătorit Crăciunul. Cea mai aspra zi de postire pentru Sărbătoarea Craciunului este 6 ianuarie, ajunul Naşterii Domnului.

"Postul Craciunului este unul luminos, întrucît în Postul Naşterii Domnului, care ţine 40 de zile, sunt numai pomeniri ale bucuriei, ale nadejdii de bucurie.

 Ca orice post, în primul rînd el trebuie să reprezinte o abţinere de la toate lucrurile rele, de la gînduri urîte. Oamenii trebuie sa fie buni, milostivi şi cu multa credinţă. Totodata, creştinii nu trebuie să mănînce.

În topul alimentelor se află fructele şi legumele proaspete. Medicii nutriţionişti avertizează însă că postul poate duce la apariţia malnutriţiei proteice, a anemiilor şi a deficitului de vitamine în organism.

Anumite fructe de mare se pot mînca în timpul postului: midiile, gamberii şi calamarii.

 Mai putem mînca Fetucini con Verdura adică fetucini – pastele acelea late — cu legume proaspete trase la tigaie în sos de vin şi aşa mai departe, putem mînca Fetucini Davero care au o combinaţie de legume proaspete şi scoici, carne de scoici, iar pentru preparatele româneşti putem mînca tocăniţă de ciuperci cu mămăliguţă, ciulama de ciuperci cu mămăliguţă, ciorbă de fasole, fără carne, bineînţeles.

Micul dejun va fi format în general din carbohidrati complexi, adica vor fi fructe care sunt carbohidraţi simpli, combinate cu cereale integrale cafeaua pe care o bem dimineaţa sau ceaiul va fi prezent în continuare în dieta noastră, fructele vor fi luate drept gustari între mese, fuctele cu indice glicemic inferior dupa amiaza, cele cu indice glucemic superior – adică mai dulci – dimineaţa.

 La prînz, salata este cel mai uşor de luat seara se poate mînca o branză vegetală, dar atenţie foarte mare la produsele din soia pentru că foarte multe au doar informaţie de soia, au doar nişte proteine extrase din soia şi de fapt sunt mai mult aditivi alimentary.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ