[:md]
Destrămarea trupei O-Zone, una dintre cele mai de succes formaţii din istoria Moldovei, a fost un adevărat bum mediatic în anul 2005, potrivit Libertatea.ro.
Deşi au trecut 8 ani de la despărţire, Dan Bălan şi-a acuzat foştii colegi într-un film documentar: "Au primit totul de-a gata şi spuneau că ei vor să controleze tot".
Reactia lui Radu Sarbu nu a intarziat. Acesta l-a acuzat pe Dan Balan ca doar el gestiona banii pe care ii produceau toti si lua decizii fara sa-i consulte.
"In primul an de activitate am sustinut nenumarate spectacole in satele si orasele din Moldova, din care eu ma alegeam doar cu aplauzele publicului si nici un beneficiu material. Nu a existat nici un contract si nici o remuneratie clar stabilita pentru munca si efortul depus, toate castigurile erau gestionate de Dan Balan, cu toate ca munceam cot la cot la spectacole, in sala de repetitii sau studioul de inregistrari. Atat eu cat si colegul meu Arsenie ne multumeam cu dragostea si aplauzele publicului, aveam zile in care nu aveam bani de paine. M-as fi bucurat sa am bani de 'rosii si smantana' asa cum sustine colegul meu", a declarat Radu pentru Libertatea.ro.
Acesta a continuat: "Mai tarziu cand am atins succesul mult dorit pentru care am facut nenumarate sacrificii, tot el a fost cel care a refuzat concertele si turneele mondiale inclusiv cel din Japonia, care pe langa faptul ca ne aduceau afirmatia mondiala veneau cu castiguri foarte mari pentru fiecare din noi. Dan nici macar nu a facut efortul sa ne anunte despre aceste turnee, am fost pusi in fata faptului implinit si anuntati de catre terti ca turneele au fost refuzate de catre unul din membrii formatiei".
Radu a incheiat: "Dan Balan a uitat sa specifice ca am fost alaturi de el si atunci cand a avut nevoie de martori in judecata pentru dreptul de autor asupra piesei “Dragostea din tei” intentata de Bogdan Popoiag, chiar daca O-zone nu mai exista si nu aveam nimic de castigat de pe urma acestui proces. Sunt sigur ca expresia “Solidaritate Colegiala” ii este total straina".