[:md]

 

Un medic ginecolog de la Spitalul raional Hâncești este acuzat de malpraxis, după ce a uitat în abdomenul pacientei sale un pansament. Din cauza complicațiilor apărute, doctorii au fost nevoiți să-i scoată uterul femeii, care avea doar 21 de ani, relatează Actualități.md.

Medicul ginecolog în vârstă de 64 de ani lucrează la Secția maternitate la Spitalul raional Hâncești. Anul trecut, în iulie, acesta efectuase o cezariană unei paciente, însă uitase în abdomenul acesteia un pansament, informează procurorii.

Peste cinci zile după naştere, tânăra a început să acuze dureri, iar investigaţiile au arătat că aceasta a fost infectată cu epidermolis (sensibilitate a epidermei, prin formarea de bule cu conținut seros), endometrită (inflamație a endometrului), peritonită difuză, abces interintestinal. După ce a fost supusă repetat unei intervenții chirurgicale s-a depistat că femeia avea un corp străin în amdomen, sub formă de meşă, cu o dimensiune de 50 x 50 cm, uitată de ginecolog după cezariană, care a fost cauza directă a complicaţiilor apărute.

Din cauza complicațiilor generate de infecţie, doctorii au fost nevoiți să-i înlăture uterul, aceasta fiind calificată  drept vătămare corporală gravă.

Cazul a fost investigat de către Procuratura Hâncești, iar acum aceștia au transmis dosarul în judecată. Acum doctorul are interdicţia de a părăsi ţara, iar dacă va fi recunoscut vinovat riscă până la trei ani de închisoare cu privarea de dreptul de a activa în domeniul medical timp de cinci ani, notează e-sanatate.md.

ПОДЕЛИТЬСЯ