wjh.jpg

[:md]

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de președinte al Republicii Moldova a anunțat care sunt trei lucruri pe care nu le va face dacă obține victoria la prezidențiale. Declarațiile au fost făcute recent de către Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru radio “Europa Liberă”, relatează Actualități.md.

Sunt trei lucruri, trei teme tabu pentru Igor Dodon care nu pot fi negociate şi discutate. Prima ţine de statalitate. Eu nu voi negocia cu nimeni ceea ce ţine de pierderea statalităţii Republicii Moldova. Şi voi fi împotriva celor care pledează pentru lichidarea statului, împotriva unioniştilor. Doi, niciodată nu vom negocia statutul de neutralitate. Şi vom insista ca pe teritoriul Republicii Moldova să nu fie prezente trupe militare ale altor state. Şi trei, ţine de biserica noastră ortodoxă, credinţa noastră ortodoxă”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că duminică, 30 octombrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri directe pentru funcția de președinte al țării. Potrivit rezultatelor preliminare, în primul tur, candidatul Igor Dodon a fost votat de cei mai mulți dintre cetățenii RM – peste 48 la sută, urmat de Maia Sandu cu peste 38%. Al doilea tur al alegerilor prezidențiale va avea loc la 13 noiembrie curent.

ПОДЕЛИТЬСЯ