ghfhgfh.jpg

[:md]

Decizia a fost luată ieri, 1 decembrie, în cadrul Comitetului Interguvernamental UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, notează Actualități.md.

Astfel s-a decis înscrierea pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității a Tehnicilor tradiționale de realizare a scoarței în România și Republica Moldova – dosar comun Republica Moldova și România. 

Potrivit reprezentantului Moldovei la Comitetul UNESCO, secretar de Stat în cadrul Ministerul Culturii Andrei Chistol — „înscrierea tehnicilor tradiţionale de realizare a scoarței în România şi Republica Moldova în patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO va face posibilă o mai bună cunoaştere a scoarţelor româneşti pe plan naţional şi internaţional, salvgardarea tehnicilor tradiţionale şi transmiterea acestora generaţiilor viitoare“.

Pe lîngă Tehnicilele tradiționale de realizare a scoarței în România și Republica Moldova, până în prezent, România şi Republica Moldova au introdus pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității „Colindatul de ceată bărbătească în România și Republica Moldova“ (2013).

 

ПОДЕЛИТЬСЯ