r42tt3t3.jpg

[:md]

În doar cîteva săptămîni Președintele Igor Dodon va împlini un an de cînd a fost ales de popor.

Un an de cînd actuală Guvernare își bate joc de votul oamenilor….Doar acest termen pot găsi dacă ne uităm peste cronologia evenimentelor: zeci de decizii care au blocat inițiativele Președintelui, nenumărate situații de conflict cu privire la desemnarea ambasadorilor, miniștrilor, interpretări deocheate ale Constituției etc.

La ce bun acest spectacol d-lor politicieni ? 

Nu ați dorit ca oamenii să aleagă Președintele Republicii Moldova ? Nu trebuia să organizați aceste alegeri.

Dar odată ce oamenii au ales fiți buni și respectați-le opțiunea.

Va place sau nu vectorul politic al Șefului Statului, va place sau nu criticile pe bună dreptate aduse cabinetului de miniștri, felul cum arată, sau orice altceva, dar atenție !!!

Igor Dodon a fost ales de oameni.

Asta demonstrează lipsă de respect față de electorat, încapacitatea de a respectă părerea oamenilor, impotența de a percepe democrația și valorile fundamentale liberale.

Toată această situație în jurul Președintelui poate crea o situație de conflict în societate, un precedent pe viitor. Cetățenii Republicii Moldova nu vor învață niciodată într-o asemenea manieră lecția de democrație, adică a învață să asculți și să respecți o părere contradictorie.

Mai grav, foarte multă lume intelectula aplaudă la scenă deschisă ilegalitățile consitutionale care se petrec. Aruncă cu mizerie și chiar încurajează aceste acte îndreptate împotrivă statului.

Personalități, care dimpotrivă ar trebui să fie primii care at spune stop !

Peste un an așa numită intelectualitate -NB ! (o parte din ea , nu toți) -va spune că cei care votează sunt proști, idioți, amărîti, săraci, oameni de la țara, rusofoni, etc.

Nu d-lor, greșiți amarnic! Oamenii vor vota socialiștii pentru că voi „intelectualii” ați fost niște imbecili de-a lungul anilor, nu ați educat publicul, va-ți vîndut la fiecare pas, ați tăcut cînd nu trebuie și invers. 

Trebuie să înțelegem că situația de conflict care este astăzi între Președinte și clanul oligarchic aduce o imagine negativă Republicii Moldova.

Marile companii evită să investească, alții așteaptă deja următoarele alegeri, unii care fac bussines suferă și ei, nemaivorbind de lumea simplă.

Se pierde timp și energie pînă la urmă urmei. Dacă ei crede că poate îmbăta electoratul cu acest spectacol de prost gust , se înșeală .

Anume prin acest acțiuni ei va aduce la guvernare partidul socialiștilor. Chiar va mulțumim din suflet.

Doar că fiți oameni, bărbați, și recunoaște-ți că ați pierdut simpatia oamenilor, aveți bunul simț și plecați de la guvernare. Lasă-ți Președintele să-și exercite mandatul. Nu zdrobiti poporul asta si asa sarman și umilit, în cel mai bun caz plecați din țara aveti destui bani furati.

Mulți dintre miniștri sunt plin de bani, au vile, yacht-uri, proprietăți în Spania, Italia, Elevația, Germania, SUA. Lista poate continuă.

Lasă-ți Președintele să facă ceva pentru popor. Eu nu cred că moldovenii merită bătaia asta de joc. Vor și ei să vîndă un măr, să aibă un drum, să aibă o pensie, să aibă o lumina pe stradă. Măcar cei care au rămas în țara asta după nedreptățile și hoția cu care s-au confruntat , să aibă parte de un stat de drept, într-o Republică democratică și nu una banditească. 

Electoratul încă mai vede și mai aude d-lor deputați. Greață de voi și de Curtea Constituțională.

Păcat însă că oamenii duc o viață grea, se fură cu sacul mai departe .

– Nicolai Pascaru

ПОДЕЛИТЬСЯ