[:md]

 

Azi spune una, mîine alta. Preşedintele Parlamentului Marian Lupu îl laudă pe premierul Vlad Filat pentru decizia de a amîna implementarea pachetelor energetice europene.

Declaraţia lui Lupu vine la numai cinci zile după ce îşi exprimase o cu totul altă poziţie, la Bruxelles, unde s-a întîlnit cu omologul său Martin Schulz, președintele Parlamentului European.

“Nimeni nu poate să ne impună condiții atît de dure. A fost mai degrabă un mesaj indirect, și anume că dacă Moldova dorește un preț bun pentru gaz, atunci Chișinăul ar trebui să denunțe tratatul energetic cu UE. La Chișinău ne-am consolidat poziția în această privință. Parlamentul, guvernul, președinția au aceeași poziție: noi nu o să respingem acordul cu UE. In acest acord dispunem de o marjă de flexibilitate și căutăm acum, împreună cu experții de la Bruxelles, o soluție de compromis care le va fi prezentată partenerilor ruși pînă la sfîrșitul acestei lun.”, a declarat Lupu, citat de Europa Liberă.

Aseară, spikerul Parlamentului a participa la o emisiune de la Prime, unde şi-a shimbat totalmete gîndurile ce ţin de acest capitol.

“Există două lucruri, care nu trebuie confundate. Republica Moldova nu trebuie să renunţe la acordul respectiv. Noi, însă, am putea să negociem, să avem o marjă de flexibilitate. Moldova nu este stat membru cu drepturi depline al UE, iar asta ne oferă o flexibilitate mai mare. Acest subiect a fost discutat cu Bruxelles-ul şi cu Moscova“, a spus Lupu la Prime, citat de Publika.

Sursa: ACTUALITĂŢI.MD    

ПОДЕЛИТЬСЯ