[:md]

 

Anunțul a fost făcut recent de către deputatul din fracțiunea Partidului Socialiștilor Vlad Bătrîncea, relatează Actualități.md.

Mitingul pentru susținerea lui Plahotniuc are loc fără autorizarea/dispoziția primăriei. Chirtoacă desigur că tace. Scuarul teatrului este arendat de către o organizație obștească de stînga nu de Partidul Democrat”, scrie Bătrîncea pe pagina sa de pe o rețea socială.

La rîndul său și juristul și deputatul PSRM Vasile Bolea menionează că în acest caz s-a încălcat flagrant legea.

Ieri o oarecare organizație obștească a depus o cerere prealabilă la primăria lui Chirtoacă- sluga lui Plahotniuc care are la activ peste 600 de dosare penale. Au mai adus acordul scris a directorului teatrului PD-ist. Iar «Primarul faptelor concrete» a dat unda verde acestei manifestații încălcînd legea flagrant.

Conform legii organizatorii unor întruniri trebuie să depună o declarație la primarie cu cel puțin 5 zile înainte. Prima încălcare. Dacă sunt mai mulți organizatori, atunci primăria trebuie să organizeze o ședință comună cu toți organizatorii , poliția și alte structuri pentru a vedea cine va avea prioritate în organizarea evenimentului. Chirtoacă nu a organizat o asemenea sedință. Încă o încălcare. În această ordine de idei PD-istul Chirtoacă a permis unui ONG afiliat PD care a primit un accept de la directorul teatrului membru PD să organizeze un eveniment marca PD”, scrie  Vasile Bolea.

 

 

ПОДЕЛИТЬСЯ