[:md]

 

Primăria capitalei continuă să se ocupe cu delapidarea proprietății municipale. În special este vorba de vînzarea terenurilor din Chișinău la prețuri derizorii, relatează Actualități.md.

Potrivit consilierului municipal din fracțiunea Partidului Socialiștilor din CMC Alexandru Odințov, prețul de piață a terenurilor municipale care sunt scoase în vînzare de către primăria capitalei în cadrul unor scheme dubioase, depășește suma de un milliard de euro. Cu toate acestea participanții la aceste scheme criminale obțin aceste pămînturi la prețuri de nimic.

Schema este următoarea: cineva care are “posibilitatea” de a “hotîrî” unele întrebări în judecată, se adresează în instanță cu scopul de a oblige primăria să scoată în vînzare anumite terenuri din capitală. Primăria, în complicitate deplină cu membrii Direcției juridice pierde cauza, de regulă, “uitînd” de posibilitatea de a lupta într-o instanță superioară. În continuare, executorul judecătoresc organizează o licitație, iar primarul Dorin Chirtoacă își spală mîinele și respiră ușor întrucît are argumentul de bază – că  aceasta este o licitație în baza hotărîrii instanței de judecată”, consideră Odințov.

Printre terenurile scoase în vînzare, este și terenul de la așa numita  "Piața de Păsări " , cele 20 de ari de pămînt de la în Telecentru au fost evaluate doar la suma de 320 mii lei.

Întreaga listă de terenuri scoase la licitație le puteți vedea AICI!

ПОДЕЛИТЬСЯ