[:md]

 

Despre aceasta a declarat președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon în cadrul luării de cuvînt de la tribuna Parlamentului RM, relatează Actualități.md.

Dodon i-a amintit lui Valeriu Streleț că în luna iulie cînd acesta a acceptat funcția de prim-ministru, socialistul  l-am preîntimpinat că nu va ajunge să guverneze nici pînă la Crăciun.

V-am preîntîmpinat că veți rămîne și fără mandate de deputat, și fără funcția de premier, și cu dosare penale. Ați ajuns acum în această situație. Am urmărit atent ce-ați făcut timp de 90 de zile. Unde este planul anticriză, situația agricultorilor care stau la pămînt inclusiv din cauza pisticidelor pe care le-ati vîndut de 2 ori mai scump, ce facem cu sezonul de încălzire?, s-a adresat liderul PSRM către premier.

Potrivit lui Dodon, Streleț va rămîne în memoria cetățenilor ca un prim-ministru care facea trucuri pe terenurile de la Caravita, și și-a scos pălaria în fața lui Filat. Tot Streleț s-a remarcat prin declarațiile că  cursul valutar, al dolarului  va ajunge la 40 de lei.

Cum poate un prim-ministru veni cu așa declarații. La români se închină pentru cîteva mil, o săptămînă întreagă stă la Washington. Din 90 de zile 30 ati fost doar prin deplasări, cu ce vati ocupată în toată perioada asta dle prim-ministru. 

Socialiștii vor vota azi, demisia prim-ministrului și a guvernului, așa cum am votat in martie pentru demisia lui Filat, așacum am votat impotriva lui Lupu, împotriva lui Leancă și Gaburici, noi vom vota pentru demiterea întregii alianțe. Nu vom susține nici guvernul pe care îl veti investi curînd”, a mai adăugat socialistul.

Președintele socialiștilor a amintit că unica soluție pentru a scoate statul din captivitate sunt alegerile anticipate.

Dumnezeu nu bate cu bățul. Se referă la toti, aducețiva aminte cum ați ajuns la guvernare, ati venit prin lovitura de stat în 7 aprilie. Soarta voastră este că veti pleca rusinos prin alegeri parlamentare anticipate. Dar, răbdarea oamenilor n-are limite asa ca depune-ti demisia si prim-ministrul si conducerea tării și plecati din fruntea tării. Alegeri parlamentare anticipate, Jos Alianța!”, a concluzionat Igor Dodon.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ