ss.jpg

[:md]

Despre aceasta președintele Partidului Socialiștilor și candidatul la funcția de președinte al țării Igor Dodon, a menționat după ce liderul PCRM, Vladimir Voronin a declarat în cadrul unei emisiuni că Partidul Socialiștilor Partidul Democrat, dar și cei 14 deputați care au PCRM vor forma o coaliție parlamentară, după alegerile prezidențiale, notează Actualități.md.

Liderul PSRM precizează că nu are de gînd să se compromită, făcînd coaliție cu guvernarea și că atunci cînd va ajunge președinte, va rămîne în continuare în opoziție.

Eu nu mă grăbesc la pensia politică și nu am de gînd să mă compromit prin alianțe cu această guvernare eurounionistă și oligarhică. După ce voi deveni președinte voi rămîne în opoziție față de puterea antinațională. Totodată, îi recomand domnului Voronin să dea dovadă de înțelepciune, așa cum i-ar sta bine la vîrsta lui, și să-și îndemne membrii de partid să voteze pentru un candidat din partea opoziției de stînga. Fiindcă alegătorii comuniștilor oricum sunt gata să voteze cu socialiștii la aceste alegeri. Prin boicotarea scrutinului, Voronin face jocul guvernării și al candidaților de dreapta. Toată lumea înțelege asta”, a declarat Igor Dodon citat de Unimedia.

Actualități.md amintește că la 30 octombrie curent în RM vor avea loc alegeri prezidențiale directe. Potrivit celor mai recente sondaje candidatul preferat al cetățenilor Republicii Moldova pentru acesta funcție este liderul PSRM Igor Dodon.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ