asdt.jpg

[:md]

Despre aceasta candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de președinte al țării Igor Dodon a declarat recent, în cadrul unei conferințe de presă, relatează Actualități.md.

Candidatul prezidențial a mulțumit tuturor celor care l-au susținut în această campanie electorală.

Iată că s-a încheiat această campanie pezidențială. O campanie pe care oamenii au așteptat-o de ani de zile. Moldovenii au dorit să-și aleagă direct președintele, fapt demonstrat și de prezența foarte înaltă la vot. Le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru spiritul civic înalt pe care l-au manifestat. Cu toții ați fost bravo astăzi. În mod aparte, le mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat votul, au avut încredere în mine”, a declarat Dodon.

Potrivit lui Igor Dodon, din cauza autorităților responsabile, cetățenii RM, în special cei din diasporă, au fost în număr mare lipsiți de dreptul la vot iar pentru acest lucru aceste instituții abilitate vor trebui să răspundă a mai adăugat candidatul PSRM.

Știu că mii și mii de oameni nu au reușit să-și exercite votul. Unii, mai vîrstnici, din cauza condițiilor meteo. Alții, din diasporă, din cauza că s-au epuizat buletinele de vot.

În Europa, în Rusia, în zona transnistreană, mii de oameni au fost nevoiți să plece acasă fără să fi votat, din cauza că secțiile de votare au fost puține la număr și a fost deficit de buletine de vot.

Eu de nenumărate ori am atenționat CEC să deschidă secții de votare suplimentare acolo unde diaspora este puternic reprezentată, cum ar fi în Feredația Rusă.

Nu ați făcut acest lucru. Acum, voi cei de la CEC și din alte instituții abilitate va trebui să răspundeți pentru asta. Și va trebui de luat măsuri reale ca așa ceva să nu se repete în viitor”, a subliniat Igor Dodon.

Precizăm că astăzi, 13 noiembrie, în Republica Moldova se desfășoară al doilea tur al alegerilor pentru funcția de președinte al țării.

ПОДЕЛИТЬСЯ