asf.jpg

[:md]

Candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de președinte al RM Igor Dodon a comentat faptul că astăzi, liderul PCRM Vladimir Voronin și-a îndemnat din nou electoratul să boicoteze alegerile prezidențiale, relatează Actualități.md.

"Pentru mine contează atitudinea şi comportamentul alegătorilor PCRM. Voronin poate să stea acasă, că stă bine acolo. Pentru noi sunt importanţi cetăţenii, alegătorii PCRM, cît au mai rămas în acest partid. Noi înţelegem că Voronin nu mai este demult un partener de dialog pe stânga. El face acum mai mult jocul dreptei şi al unioniştilor, din interese personale, de invidie probabil. Dar printre alegătorii PCRM sunt mulţi oameni conştienţi, maturi, care înţeleg că boicotul pe stînga înseamnă un avantaj pentru Maia Sandu.  Nimeni dintre alegătorii PCRM nu doresc la conducerea ţării o unionistă ca Maia Sandu. Asta ar fi o catastrofă pentru Moldova", a declarat Igor Dodon pentru protv.md.

Precizăm că astăzi în cadrul unei conferințe de presă comuniștii au îndemnat din nou alegătorii lor să nu participe la al doilea tul al alegerilor prezidențiale.

Amintim că ieri Igor Dodon a făcut un apel către liderii partidelor de stînga de a se consolida și a mobiliza cetățenii să iasă masiv la vot și să voteze pentru forțele prostataliste.

Haideți să ne unim în fața amenințării care ne paște. Lăsăm la o parte tot ceea ce a fost în primul tur. Dar acuma, în fața amenințării de a pierde statalitatea țării, în situația în care se pune întrebarea a fi sau a nu fi, haideți să ne consolidăm. Haideți să ne unim forțele și să cîștigăm! Noi suntem cei care ne gîndim la viitorul acestei țări, la faptul unde vor trăi copiii noștri, și de aceea suntem obligați să demonstrăm că avem maturitate politică, să ne consolidăm și să cîștigăm”, a subliniat Igor Dodon.

Amintim că duminică, 30 octombrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri directe pentru funcția de președinte al țării. Potrivit rezultatelor preliminare, în primul tur, candidatul Igor Dodon a fost votat de cei mai mulți dintre cetățenii RM peste 48 la sută, urmat de Maia Sandu cu peste 38%. Al doilea tur al alegerilor prezidențiale va avea loc la 13 noiembrie curent.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ