r6yui.jpg

[:md]

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune de către președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon, relatează Actualități.md.

În cadrul emisiunii, a fost prezentată o secvență video în care liderul PL Mihai Ghimpu declară că Igor Dodon nu va ajunge președinte al RM întrucît coaliția de guvernare are un plan pus la cale în acest sens. De asemenea Ghimpu spunea că în caz contrar nu ar fi intrat în toată nunta asta (n.red. coaliția de  guvernare).

În replică liderul socialiștilor Igor Dodon a declarat că din observațiile sale se vede clar că Ghimpu ar juca rolul de «mireasă în această nuntă».

Nuștiu a înțeles Ghimpu sau nu, dar îmi pare că el e mireasă în nunta asta! Îl au… toți din toate părțile, și pe dînsu și pe partid. Raitingul său este deja de minus zero, și Mihail Fiodorovici cu tot liderismul lui, e mireasă la nunta asta cu PD și cu Plahotniuc și o să vedeți ce va rămîne de fapt ce a rămas deja din el”, a declarat politicianul.

Liderul PSRM l-a îndemnat pe Mihai Ghimpu să lase politica și să plece la odihnă în satul natal.

Mihail Fiodorovici trebuie să-și ia săniuța și s-o plece la Colonița cu toate că și acolo deja nu pre aare susținere, și oamenii nu prea au ochi să-l vadă. În ceea ce ține de alegeri, nu Ghimpu decide, dar oamenii vor decide cine și ce va fi”, a mai subliniat socialistul.

În același timp Dodon a menționat că este îngrijorător faptul cînd guvernanții declară clar că deciziile le iau doar ei iar opțiunea cetățenilor nu contează. Potrivit președintelui PSRM în acest fel se încalcă toate normele democratice dintr-un stat de drept.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ