[:md]

 

Mai mulți deputaţi ai Partidului Socialiștilor, consilierii municipali PSRM şi susţinătorii formaţiunii au organizat azi dimineață o acţiune de protest în faţa sediului Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică în cadrul căreia au cerut anularea majorării  tarifelor la energia electrică și gaze naturale, relatează Actualități.md.

Igor Dodon a menționat că astăzi a avut loc cea de-a doua acţiune de protest a socialiştilor în legătură cu majorarea preţurilor. “Prima acţiune, care a avut loc în ziua şedinţei ANRE, a întrunit circa 200 de persoane, astăzi au fost deja 500… data viitoare vor fi mai mult de o mie. În luna septembrie vor ieşi zeci de mii”, scrie socialistul pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Potrivit liderului PSRM răbdarea oamenilor, treptat, se apropie de limită. “Astăzi, „Alianţa Oligarhilor şi Hoţilor–3” este salvată doar de faptul că afară este arşiţă, multă lume se află în concedii, plus oamenii încă nu şi-au primit facturile noi. Dacă haosul ce ţine de procesul electoral, judecătorii, institutele de stat capturate şi nefuncţionale, completamente supuse oligarhilor, nu-l afecta, de fiece dată, pe fiecare cetăţean, acum, pentru sustragerea miliardelor de lei va avea de achitat fiecare familie, fiecare cetăţean al ţării prin intermediul facturilor pentru serviciile comunale şi majorarea ulterioară a preţurilor la mărfuri şi produse”, precizează Dodon.

Președintele socialiștilor subliniază faptul că această guvernare nu mai poate fi tolerată și îndeamnă cetățenii să iasă la proteste pașnice. “Vă îndemn să vă pregătiţi să ieşiţi la proteste paşnice, dar de mare amploare. Sînt convins că, în curînd, toate drapelele de partid vor pleca şi nemulţumirea poporului se va transforma într-un protest puternic şi interminabil al tuturor forţelor de opoziţie”, conchide liderul socialist.

Unicele revendicări sînt: „Anularea majorării tarifelor!”, „Restituirea miliardelor furate şi sancţionarea celor vinovaţi!”, concluzionează Igor Dodon.

Menționăm că anterior SA „Apă-Canal Chişinău” a solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică majorarea tarifelor la apă. Tot în aceste zile a devenit cunoscut faptul că cea mai mare fabrică de pîine din Republica Moldova SA „Franzeluța” intenționează să majoreze prețurile pentru producția de panificație.

Actualități.md amintește că săptămâna trecută, ANRE a aprobat majorarea tarifelor şi la energia electrică, şi gazele naturale. Tariful pentru energia electrică furnizată consumatorilor de RED Union Fenosa a fost stabilit  în mărime de 2,157 lei/kWh, în creştere cu 37%. Noul tarif de distribuţie a gazelor naturale  este de 6538 de lei pentru 1000 de metri cubi, cu 15,4% mai mult faţă de tariful valabil până acum. Tarifele noi sunt aplicate cu începere din 1 iulie.

 

 

 

ПОДЕЛИТЬСЯ