[:md]

 

Liderul PSRM, Igor Dodon, neagă că formaţiunea pe care o conduce şi partidele lui Mişin, Stepaniuc, Şelin, Formuzal şi Garbuz s-ar reuni într-un bloc politic, aşa cum a anunţat Publika.md.

“Oponenţi noştri politici de pe dreapta doresc o stîngă dispersată, însă noi, liderii de stînga, trebuie să avem suficient discernămînt pentru a dialoga constructiv şi a elobora o strategie de promovare coordonată a unor mesaje politice importante. 

Nu se pune acum problema constituirii vreunui bloc politic. Este un non-sens aşa ceva cu doi ani şi jumătate înainte de alegeri. Pînă la alegeri, multe, foarte multe schimbări se pot produce în Republica Moldova”, scrie Dodon pe reţeaua sa de socializare .

Totuşi, Dodon nu a negat că cele şase fomaţiuni s-au întîlnit aseară.

Aseară, într-adevăr, a avut loc o şedinţă comună a formaţiunilor de stînga. Eu personal nu am participat la acea şedinţă, însă a fost un delegat din partea PSRM. Scopul acelei şedinţe şi a altor întruniri de acest fel este crea

rea unui cadru de comunicare pentru cei care împărtăşesc ideile de stînga în Republica Moldova”, mai precizează socialistul.

Actualităţi.md precizează că Publika.md a publicat o ştire prin care anunţă că şase partide de centru-stînga, dintre care două cu reprezentare parlamentară, vor crea un bloc politic.

Din blocul politic ar face parte socialiştii conduşi de deputatul neafiliat Igor Dodon, Partidul "Renaştere", în fruntea căruia este fostul membru al PCRM, deputatul Vadim Mişin, dar şi fostul premier din peiroada guvernării comuniste, Vasile Tarlev, Partidul Popular Socialist, condus de Victor Stepaniuc, Partidul Social-Democrat condus Victor Şelin, Partidul Regiunilor, condus de başkanul Găgăuziei, Mihail Formuzal şi Partidul Patrioţii Moldovei în frunte cu Mihail Garbuz, mai transmite sursa.

 

 

 

ПОДЕЛИТЬСЯ