kiujkouik.jpg

[:md]

Despre aceasta candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de președinte al țării Igor Dodon a declarat ieri, în cadrul unor dezbateri electorale de la postul public de televiziune, relatează Actualități.md.

Preşedintele nu poate denunţa Acordul de Asociere. Promit că vor fi păstrate relaţiile bune cu UE şi regimul liberalizat de vize. Vom avea relații bune și cu Ucraina și cu România. Ceea ce trebuie să hotărîm în relaţiile cu UE este comerţul. Piaţa moldovenească este invadată de mărfuri europene, în detrimentul producătorului autohton. Noi nu avem ce face cu merele noastre, iar din Europa se exportă tone de mere. Noi vrem ca mărfurile spre Europa să plece fără taxe, iar din Europa să fie cu taxe”, a precizat liderul socialist.

În același timp Dodon a menționat că doar un parteneriat strategic, pe care el îl poate asigura cu Federația Rusă, va face ca piața rusă să fie deschisă pentru moldoveni iar atunci agricultorii noștri nu vor exporta doar zeci de tone de mere cum se întîmplă acum cu UE, dar sute de tone în FR.
 
Actualități.md amintește că duminică 13 noiembrie, în RM vor avea loc alegeri prezidențiale directe.

ПОДЕЛИТЬСЯ