[:md]

 

Despre aceasta a declarat astăzi în cadrul unei conferință președintele Partidului Socialiștilor din RM Igor Dodon, relatează Actualități.md.

Liderul PSRM a amintit că pe parcursul acestor ani socialiștii au cerut în repetate rînduri demise președintelui țării Nicolae Timofti.

Noi în continuare considerăm că Timofti nu trebuie să fie președinte dar, în legătură cu situația din ultimele zile, dacă președintele va fi demis anume acum, acest lucru ar deschide calea eurounioniștilor și oligarhilor de a rămîne la guvernare încă 3 ani”, a declarat socialistul.

Dodon a menționat că dacă se vota demisia președintelui atucni cînd a înregistrat proiectul de lege fracțiunea PSRM, atunci se dizolva parlamentul și se convocau alegeri anticipate. Acum însă, dacă parlamentul îl va demite pe Timofti, speakerul Adrian Candu va prelua interimatul și-l va desemna pe nașul săul oligarhul Vladimir Plahotniuc în funcția de prim-ministru ceea ce va însemna capturarea totală a statului de către oligarhi.

Astfel liderul socialiștilor subliniază că în această situație socialiștii nu vor vota pentru demisia șefului statului acum în luna ianuarie.

Parlamentul trebuie dizolvat și să mergem la alegeri anticipate, altă soluție nu există! Demisia lui Timofti acum nu duce la alegeri anticipate mai rapide, dar duce la aprofundarea acestei crize politice și la amînarea alegerilor. Acum dacă-l demitem pe Timofti înseamnă a face jocul oligarhilor și unioniștilor. Aceasta înseamnă uzurparea puterii de stat în continuare și menținerea statului de stat capturat al RM. De aceea PSRM nu va vota acum pentru demisia președintelui țării”, a conchis Igor Dodon.

ПОДЕЛИТЬСЯ