42322.jpg

[:md]

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a semnat un decret care reglementează noile condiții de intrare, de ieșire, de ședere a cetățenilor transnistreni și fără cetățenie transnistreană pe teritoriul din stînga Nistrului, transmite Deschide.md citat de Actualități.md.

Regulile de documentare și de înregistrare a persoanelor fără cetățenie transnistreană au fost simplificate. A fost optimizată și procedura de obținerea permisului de ședere și de anulare a permisului de ședere.

Noile reguli au intrat în vigoare începînd cu 12 ianuarie 2017. În conformitate cu noile reguli persoana care nu are cetățenie transnistreană va putea obține permis de ședere fără a fi respectată perioada de ședere, așa cum a fost anterior.

De asemenea, a fost simplificată și procedura de trecere a așa-numitei frontiere transnistrene. Astfel, persoanele care nu dețin cetățenie transnistreană nu vor mai prezenta cartea de migrare pe are o completează la intrarea pe teritoriu.

Totodată, persoanele care au cetățenie transnistreană, dar care nu sunt înregistrați pe teritoriul, vor fi obligați să se înregistreze la locul de ședere după 90 de zile de la sosirea la locul de ședere temporară. 

Actualități.md amintește că la 4 ianuarie curent, a avut loc întrevederea istorică din președintele Republicii Moldova Igor Dodon și liderul de la Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. În urma întrevederii părțile au convenit asupra soluționării unui șir de probleme cu care se confruntă cetățeniii de pe ambele maluri ale Nistrului.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ