[:md]

 

Despre aceasta candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar general al capitalei Zinaida Greceanîi a declarat în cadrul unei conferințe de presă cu tema „Construcțiile neautorizate din Chișinău continuă, chiar și în cazul existenței dosarelor penale pe numele funcționarilor din primărie”, relatează Actualități.md.

Candidatul socialiștilor menționează că pe parcursul ultimilor trei ani echipa PSRM a oprit sute de construcții ilegale, peste 300, iar în instanță au ajuns peste 1200 de demersuri în acest sens.

În același timp la foarte multe din aceste demersuri le este imposibil de dat curs fiindcă sunt protejate anume în instanța de judecată, și aici încă un lucru, faptul de ce sunt protejate este înțeles. Cred că cu toții deja cunoașteți pentru că noi am comunicat pe parcursul a trei ani că primăria capitalei a autorizat ilegal contrucția blocurilor pentru judecători, procurori, și judecătorii Curții Constituționale. Abuziv pe terenul de joacă din stada Teilor 4, s-a extins blocul Curții de Apel Chișinău.

Și cum vreți ca judecătorii să nu protejeze aceste autorizații ilegale”, a mai adăugat candidatul pentru primar de Chișinău.

Actualități.md amintește că duminica aceasta pe 28 iunie, va avea loc al doilea tur pentru alegerile primarului general de Chișinău. Bătălia se va da între candidatul Partidului Liberal Dorin Chirtoacă care a condus capitala în ultimii 8 ani și candidatul Partidului Socialiștilor ex-premierul RM Zinaida Greceanîi.

ПОДЕЛИТЬСЯ