adf.jpg

[:md]

Despre aceasta candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de președinte al țării Igor Dodon a declarat în cadrul unui interviu pentru radio “Europa Liberă”, relatează Actualități.md.

Potrivit lui Dodon, primi pași al noului președinte al RM ar trebui îndreptați neapărat spre scoaterea statului din captivitate, iar acest lucru nu poate să-l facă o persoană care este exponentul actualei guvernări corupte și captive.

Cele mai mari probleme sunt la capitolul corupţie, la capitolul justiţie, la capitolul calitatea vieţii. Şi în acest sens sarcina principală a următorului preşedinte este să facă primii paşi pentru a scoate din captivitate Republica Moldova, din captivitatea oligarhilor. Acest lucru nu poate să-l facă persoana (n.red. Maia Sandu) care a fost împreună cu ei la guvernare în ultimii ani. Iar oponenta mea politică a fost împreună cu ei, fiind numită ministru de mai multe ori de către guverne oligarhice”, a declarat socialistul.

Astfel, candidatul PSRM la funcția de președinte al țării menționează că dacă va obține victoria în alegerile prezidențiale va face tot posibilul și va apela la toate instrumentele legale pentru a scoate acest sistem din captivitatea clanurilor oligarhice.

Vom face tot posibilul ca procurorul şi alte funcţii care depind de preşedinte să fie numiţi oameni oneşti, care nu sunt din acest sistem, nu fac parte din clanurile oligarhice. În al doilea rând, pentru a scoate ţara din captivitate avem nevoie de alegeri parlamentare anticipate. De aceea, noi trebuie să utilizăm toate instrumentele legale pentru ca să declanşăm alegeri parlamentare anticipate, să avem altă majoritate parlamentară”, a subliniat Igor Dodon.

Amintim că duminică, 30 octombrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri directe pentru funcția de președinte al țării. Potrivit rezultatelor preliminare, în primul tur, candidatul Igor Dodon a fost votat de cei mai mulți dintre cetățenii RM peste 48 la sută, urmat de Maia Sandu cu peste 38%. Al doilea tur al alegerilor prezidențiale va avea loc la 13 noiembrie curent.

ПОДЕЛИТЬСЯ