14657399_1599291070096892_1366659704666618596_n.jpg

[:md]

Despre aceasta președintele Partidului Socialiștilor și candidatul la funcția de președinte al țării Igor Dodon, scrie pe pagina sa de pe o rețea socială, după ce a avut o întrevedere electorală cu angajații  SA "Tutun CTC", relatează Actualități.md.

La SA  "Tutun CTC" muncesc sute de oameni. Însă, guvernarea prin politica fiscală creează condiții preferențiale pentru produsele de tutungerie de import. În rezultat volumul de producere a scăzut de cîteva ori în ultimii 7 ani pîna la 1,3 miliarde de țigări (doar cîțiva ani în urmă volumul de producere constituia 7-8 miliarde țigări). 
Statul trebuie să susțină în primul rînd producătorii autohtoni care crează locuri de muncă
”, subliniază Igor Dodon.

De menționat că în cadrul platformei electorale prezentate de candidatul PSRM la funcția de șef al statului, este stipulat că Igor Dodon în calitate de președinte al RM va implementa programul naţional „Economie dezvoltată şi dreptate socială”, în cadrul căruia o atenție deosebită va fi acordată producătorilor autohtoni și agenților economici care creează locuri de muncă.

Actualități.md amintește că la 30 octombrie curent în RM vor avea loc alegeri prezidențiale directe. Potrivit celor mai recente sondaje candidatul preferat al cetățenilor Republicii Moldova pentru acesta funcție este liderul PSRM Igor Dodon.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ