Dodon_27_3.jpg

[:md]

Despre aceasta candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de președinte al țării Igor Dodon a declarat în cadrul unui interviu pentru radio “Europa Liberă”, relatează Actualități.md.

Astfel candidatul PSRM la funcția de șef al statului, le dă o replică oponenților săi care au lansat o adevărată isterică geopolitică în rețele sociale și în mass-media controlată de guvernare cu experesii precum "Dodon vrea să ducă Moldova în Rusia", etc.

Preşedintele ţării nu are astfel de atribuţii. Preşedintele nu are competenţe pentru a schimba vectorul geopolitic sau a suspenda acorduri, sau pentru a denunţa acorduri. Da, sunt pentru parteneriat strategic şi relaţii bune cu Federaţia Rusă. De ce? Pentru că avem nevoie de piaţa rusă şi trebuie să rezolvăm problemele migranţilor, care sunt sute de mii în Federaţia Rusă. Însă aceasta nu înseamnă că trebuie să apară o cortină de fier pe Prut. Lucrul acesta nu putem să ni-l permitem, pentru că în Uniunea Europeană, de asemenea, muncesc cîteva sute de mii de cetăţeni moldoveni, avem exporturi spre Uniunea Europeană. Parteneriatul trebuie să continue”, a declarat Dodon.

Amintim că duminică, 30 octombrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri directe pentru funcția de președinte al țării. Potrivit rezultatelor preliminare, în primul tur, candidatul Igor Dodon a fost votat de cei mai mulți dintre cetățenii RM. Al doilea tur al alegerilor prezidențiale va avea loc la 13 noiembrie curent.

ПОДЕЛИТЬСЯ