CHto-govorit-psihologiya-o-vzaimootnosheniyah-detey-i-roditeley.jpg

[:md]

Despre aceasta candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de președinte al Republicii Moldova  Igor Dodon a declarat în cadrul unei emisiuni online în cadrul căreia răspunde direct la întrebările cetățenilor, relatează Actualități.md.

Dodon a amintit că în programul de guvernare elaborat de Partidul Socialiștilor există mai multe puncte prin care se intenționează a susține tineretul.

În special liderul PSRM a amintit despre capitalul matern care presupune majorarea îndemnizațiilor la nașterea copiilor, primul copil – 15 mii de lei, al doilea -30 de mii, al treilea  – 50 de mii și mai mult. Potrivit lui Dodon astfel tinerii pot fi încurajați de stat să formeze familii la noi în țară și să nu plece peste hotare. Socialiatul remarcă că a propus aceste inițiative actualei guvernări însă a fost refuzat. Dodon a avertizat atunci guvernanții că dacă nu vor susține tineretul, „Moldova se va transforma într-o țară de bătrîni”.

Totodată Igor Dodon le-a propus guvernanților să lanseze o ipotecă pentru ca tineretul să-și poată lua o locuință cu un credit avantajos și să rămînă să muncească în RM. Dar regimul oligarhic de la guvernare nici de această propunere nu au ținut cont.

În acest sens, candidatul PSRM la funcția de președinte al țării menționează că dacă cîștigă cursa prezidențială va face tot posibilul pentru ca aceste inițitative să fie implementate și tineretul să aibă un suport considerabil din partea statului.

Actualități.md amintește că turul doi al alegrilor prezidențiale va avea loc la 13 noiembrie curent. Lupta se va da între candidatul PSRM Igor Dodon, care a fost ales de cei mai mulți dintre cetățenii RM în primul tur de scrutin și Maia Sandu candidatul partidelor de dreapta.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ