17498398_1827028640656466_3544897408660884488_n.jpg

[:md]

Despre aceasta Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat astăzi, în cadrul discuției în format extins cu reprezentanții mass-media, relatează Actualități.md.

Președintele RM a menționat că va insista pe organizarea alegerilor parlamentare anticipate și va lansa consultări cu toate partidele şi societatea civilă referitor în acest sens.

În calitate de președinte, în repetate rînduri am făcut apel către diferite formațiuni politice, inclusiv către cele care au decis să mă viziteze recent, de a consolida eforturile, în special pentru obținerea alegerilor anticipate în cel mai scurt timp. Apel care a fost ignorat.

Mai mult, am lansat inițiativa de modificare a Constituției pentru a spori competențele președintelui țării anume în această privință. Inițiativa a fost semnată doar de 24 de deputați socialiști. Vladimir Voronin și PCRM au refuzat să contrasemneze inițiativa respectivă. La fel au procedat și alte fracțiuni în Parlament, cum ar fi PLDM – partenerul de bază al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr și al Maiei Sandu, Partidul Liberal, Partidul Popular European și, evident, cei din Partidul Democrat”, a declarat șeful statului.

Potrivit lui Dodon, acest comportament denotă o dată în plus faptul că formațiunile respective și cele din anturajul lor nu doresc să fie desfășurate alegeri parlamentare anticipate, așa cum optează peste două treimi din cetățenii Republicii Moldova.

Voi depune toate eforturile pentru a realiza voința cetățenilor noștri pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate”, a subliniat Igor Dodon.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ