[:md]

 

Astăzi, 22 iunie, la ora 21.00, la Complexul Memorial „Eternitate”,  Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, alături de locuitorii Chişinăului, va aprinde Steaua Memoriei în memoria celor căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei, relatează Actualități.md.

PSRM invită toţi chişinăuienii să participe la acţiune şi, împreună cu socialiştii, să lanseze în cer o mie de lampioane în memoria eroilor căzuţi pe cîmpurile de luptă pentru Patria noastră.

Amintim că azi de dimineață deputaţii socialişti, membrii, activiştii şi susţinătorii Partidului Socialiştilor din RM au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, în legătură cu împlinirea a 74 de ani de la declanşarea Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Astăzi marcăm o filă neagră în istoria Moldovei. 74 de ani în urmă am fost implicați într-un război – Marele Război pentru Apărarea Patriei. Astăzi am venit împreună cu colegii și susținătorii Partidului Socialiștilor pentru a depune flori aici la Memorialul Eternitate în memoria celor care au căzut în acest război. Cred că ceea ce s-a întîmplat cu 74 de ani  în urmă trebuie să fie pentru noi toți o lecție. O lecție care să ne consolideze împotriva celor care vor război, care vor să destabilizeze situația inclusiv la această etapă.

Vreau să vă spun că noi socialiștii suntem categoric împotriva destabilizării situației, noi stăm ferm pe poziția că în Republica Moldova trebuie să fie pace și trebuie să fie ordine. Noi suntem ferm pe poziția că trebuie să susținem veteranii care au mai rămas în viață, că nu sunt atît de mulți.  Au rămas practic puțin peste 1000 de veterani care trebuie să aibă susținerea noastră zi de zi, și vom fi alături de ei”, a menționat liderul PSRM Igor Dodon.

Potrivit lui Dodon generația tînără trebuie să cunoască istoria adevărată și nu cea care este interpretată în ultima vreme pentru a schimba unele accente

Cred că trebuie să facem tot posibilul ca generația tînără să cunoască adevărul despre tot ce s-a întîmplat în trecut”, a concluzionat Igor Dodon.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ