[:md]

 

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon și președintele fracțiunii socialiștilor din Parlamentul RM, Zinaida Greceanîi au avut astăzi o întrevedere comună de lucru cu președintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri CSI, Leonid Sluțki și consilierul președintelui Dumei de Stat a FR, Mihail Krotov, relatează Actualități.md.

Părțile au discutat despre situația actuală din Republica Moldova după ultimele alegeri parlamentare din țară, totodată au vorbit despre relația dintre Moldova și Rusia.

Oficialii ruși i-au asigurat pe deputații PSRM despre faptul că membrii comisieii interguvernamentale Moldova-Rusia de pe partea rusă sunt deschiși pentru cooperarea cu socialiștii din Moldova și sunt gata să discute cu reprezentanții Partidului Socialiștilor, diverse probleme. Mai întâi de toate – problemele legate de agricultură în țara noastră și reluarea exporturilor de mărfuri moldovenești în Rusia. Deputații din Duma de Stat a FR au confirmat disponibilitatea de a negocia pe această temă cu Comisia parlamentară din RM în domeniul agriculturii și industriei alimentare, condusă de deputatul socialist Radu Mudreac. Amintim că ieri aproximativ același lucru l-a declarat speakerul Dume de Stat, Serghei Narîșkin.

În cadrul întrevederii, Igor Dodon a subliniat necesitatea de a consolida toate forțele din Parlamentul RM care pledează pentru vectorul de est a Moldovei, și integrarea eurasiatică a țării noastre. Președintele PSRM a informat oficialii ruși că socialiștii vor veni cu o inițiativă în Parlamentul RM, de a crea un grup de deputați care susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Economică Euroasiatică. Potrivit socialiștilor, integrarea eurasiatică nu ar trebui să fie dorința unui singur partid, și în acest grup pot și ar trebui să intre deputații care reprezintă diferite formațiuni politică.

Pe lîngă aceasta, membrii PSRM au declarat că intenționează să organizeze conferința științifică și practică internațională sub numele temporar "Anul euroasociației. Rezultatele. Argumente pro și contra. "Probabil, aceasta va avea loc la sfârșitul primăverii – începutul verii. La conferință vor participa experți din Uniunea Europeană și Federația Rusă.

Președintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri CSI, a salutat ideile exprimate de deputații PSRM și, și-a exprimat disponibilitatea de a participa la conferința planificată de socialiști.

Actualități.md amintește că astăzi se sfîrșește vizita fracțiunii PSRM în componență deplină la Moscova. Fracțiunea Partidului Socialiștilor din RM a fost invitată într-o vizită de lucru în capitala Rusiei, de partidul „Spravedlivaia Rossia”.

ПОДЕЛИТЬСЯ