[:md]

 

Aproape toata lumea a auzit si sarbatoreste Halloween-ul, doar ca nu stie prea multe despre acesta, scrie Mitropolia.md.

Fantomele prietenoase si dovlecii-felinare au devenit un decor cat se poate de obisnuit in scoli si chiar in gradinite de Halloween, sau cum mai este numita Ziua tuturor sfintilor .

Aceasta “sarbatoare” fost bagata pe gat de-a lungul timpului mai multor natiuni ale lumii, iar mai nou prin diferite mijloace media se incearca popularizarea Halloween-ului si in randul moldovenilor.

Halloween – sarbatoare pagana importata din occident, care amesteca si confunda religia cu magia si care in realitate nu are nimic crestin in continutul sau.

Crestinii nostri mai putin dusi la Biserica serbeaza pe 31 octombrie Halloween-ul , aceasta e o sarbatoare 100% pagana, oculta, “ziua cand mortii, fantasmele parasesc mormintele…, de această părere este scriitorul şi teologul Laurenţiu Dumitru.

Ea e cea mai mare sarbatoare a slujitorilor satanei: vrajitori, spiritisti sau satanisti. Biserica, adica noi, madularele ei vii, nu trebuie sa luam parte la aceasta sarbatoare oribila si demonica”, spune Dumitru.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ