[:md]

 

Cetăţenii moldovenii vor fi scutiţi de taxele pentru vize în Polonia. Declaraţii în acest sens a făcut Andrzej Halicki, copreşedinte al Adunării Parlamentare Moldova–Polonia. Anunţul a fost făcut la finele lucrărilor celei de-a treia reuniuni a Adunării Parlamentare Moldova–Polonia, care a avut loc ieri la Chişinău.

Potrivit oficialului polonez, moldovenii nu vor mai achita taxa de 70 de euro pentru vizele naţionale din Polonia. Halicki a spus că o decizie în acest sens va fi pusă în aplicare de autorităţile poloneze în câteva luni. "Această decizie are caracter bilateral şi am primit asigurări că şi autorităţile de la Chişinău lucrează în acest sens”, a afirmat Halicki.

La finele reuniuni de astăzi a Adunării Parlamentare Moldova–Polonia a fost semnată o declaraţie comună.
Potrivit lui Igor Corman, copreşedinte al Adunării Parlamentare din partea Republicii Moldova, în document este prevăzut faptul că R. Moldova rămâne o prioritate de asistenţă pentru Polonia. "În act se reiterează susţinerea Poloniei pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. În document, participanţii la adunare îşi exprimă speranţa că Republica Moldova va semna în toamnă Acordul de Asociere cu UE”, a adăugat Corman.

Adunarea Parlamentară Moldova–Polonia a fost constituită în 2011, iar următoarea reuniune va avea loc în Polonia, notează Moldpres.

Sursa: trm.md

 

ПОДЕЛИТЬСЯ