[:md]

 

Aproximativ 72% din populaţie consideră că direcţia în care merg lucrurile în Republica Moldova este greşită, arată datele Barometrului de Opinie Publică (BOP), făcut astăzi public de către Institutul de Politici Publice, informează MOLDPRES.

Potrivit BOP, opinia direcţiei greşite este mai pronunţată în rîndul persoanelor care reprezintă minorităţile naţionale, precum şi în rîndul populaţiei urbane. De asemenea, marea majoritatea a populaţiei continuă să fie nemulţumită de activitatea conducerii ţării în domeniile principale a ale vieţii: salarii – 92%, locuri de muncă – 91%, nivelul de trai – 88%.

Conform datelor sondajului, ponderea populaţiei nemulţumite de starea de lucruri în majoritatea domeniilor este în creştere în ultimul an. De asemenea, circa 66% din populaţia ţării este nemulţumită de situaţia economică. Aproximativ 33% din respondenţi consideră că situaţia economică a rămas neschimbată comparativ cu anul trecut, în timp ce alţi 59% o califică ca fiind mai proastă.

Securitatea economică continuă să fie problema principală a moldovenilor. Circa 75% din cetăţeni susţin că sînt săraci, iar pentru 34% din populaţie veniturile nu sînt suficiente nici pentru strictul necesar. Majoritatea respondenţilor la sondaj continuă să fie îngrijoraţi cel mai mult de preţuri şi sărăcie.

Sondajul a fost efectuat în perioada 30 octombrie – 12 noiembrie, pe un eşantion de 1237 de persoane în 88 de localităţi, marja de eroare fiind de 3%. Cercetarea sociologică a fost efectuată cu suportul Fundaţiei Soros Moldova, notează MOLDPRES.

ПОДЕЛИТЬСЯ