lo.jpg

[:md]

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu Farit Muhametșin, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Moldova, relatează Actualități.md.

Potrivit șefului statului, în cadrul înîtlnirii, l-a informat pe Ambasador despre rezultatele ședinței Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice de la Bișkek și decizia de principiu de acordare a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice.

"Am avut un schimb de opinii referitor la inițiativa privind implementarea sistemul mixt de vot în Republica Moldova și, avînd în vedere experiența vastă de aplicare a sistemului mixt electoral din Federația Rusă, am solicitat un schimb de experiență în acest sens.

Am confirmat participarea mea la evenimentele dedicate Marii Victorii care se vor desfășura în Piața Roșie. Menționez că acest lucru are loc pentru prima dată în ultimii 10 ani, cînd Președintele țării va participa la astfel de evenimente împreună cu un grup de veterani al Marelui Război Pentru Apărarea Patriei", subliniază Igor Dodon.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ