fgjyjyjj.jpg

[:md]

Declarațiile au răsunat în cadrul unei conferințe de presă organizată de reprezentanții mai multor comunități etnice din Republica Moldova, relatează Actualități.md.

Este cunoscut faptul că țara noastră este una multinațională în care mereu a domnit pacea și înțelegerea interetnică. Cu toate acestea în ultimii ani această liniște este perturbată de către măsurile pe care le ia actuala guvernare. Anume în ultimii 5 ani, minoritățile naționale din RM au fost lipsite de mai multe drepturi. S-au închis zeci de școli cu predare în limba rusă care este limba de circulație interetnică în RM. Au fost aprobate modificări la Codul Audiovizualului privind interzicerea canalelor rusești în țara noastră.

Dar cel mai important lucru care ne pune în gardă este Codul Educației aporbat în 2014, acest cod nimicește funcționarea altor limbi care sunt vorbite în țara noastră”, a declarat Mihai Sidorov președintele comunității rusești din RM.

Potrivit reprezentanților minorităților etnice, astfel de schimbări nu vor duce la nimic bun și doar seamănă o ură în societate. Aceste împedimente și faptul că minoritățile etnice sunt lipsite de unele drepturi de care beneficiau anterior trebuie să se termine mai adaugă ei și precizează că o soluție în acest sens sunt și alegerile prezidențiale din această duminică.

Această situație poate fi schimbată dacă noi toți împreună vom vota pentru candidatura domnului Igor Dodon. El este omul care s-a remarcat și anterior în funcțiile de conducere a țării,  a demonstrat că poate rezolva problemele economice, sociale, politice, are o experință vastă și este un bun profesionist. Doar candidatul Igor Dodon – propune un program de dezvoltare a economiei,  pledează pentru relații bune cu Federația Rusă în același timp păstrînd relațiile cu partenerii occidentali. Dodon este un statalist care pledează pentru păstrarea suveranității RM și este împotriva unionștilor care vor lichidarea acestei țări. Doar candidatul PSRM va întări și va respecta drepturile minorităților naționale”, a conchis președintele comunității ruse. 

Astfel reprezentanții minorităților naționale au îndemnat cetățenii RM pe 13 noiembrie, să meargă la vot și să-l aleagă pe Igor Dodon în calitate de președinte al Moldovei.

ПОДЕЛИТЬСЯ