[:md]

 

O tînără de 29 de ani  afost reținută, în flagrant delict, în momentul primirii a 2.500 lei, estorcați de concubinul acesteea, care-și ispășește pedeapsa într-un  penitenciar din țară. Reţinerea a avut loc, ieri 11 octombrie, pe teritoriul Autogării de Nord din Chişinău.
 
Anterior, poliţia a documentat informaţia operativă, precum că doi deţinuţi ai penitenciarului, de 33 şi de 37 de ani, pe parcursul lunilor iunie-octombrie, sub un pretext inventat, aplicînd violență fizică  față de un deținut al aceluiași penitenciar, cu vârsta de 40 de ani, estorcă regulat diferite sume de bani.
 
Recent, deținutul a fost obligat de către suspecţi ca pînă la data de 11 octombrie să transmită suma de 2.500 lei, printr-o persoană de legătură. Aceasta s-a dovedit a fi concubina unuia dintre suspecţi, originară din satul Malcoci, raionul Ialoveni.
         
Pe cazul dat a fost iniţiat o cauză penală în baza art.189, alin.(3), lit.e) „Şantajul” Cod Penal RM. care prevede o pedeapsă cu închisoare de la 6 la 10 ani cu amendă în mărime de pînă la 40.000 lei.
 
Oamenii legii au stabilit că suspecţii se bucură de autoritate criminală, atît în interiorul penitenciarului, cît și în afara acestuia. Ultimii fiind predispuși de a săvârși infracțiuni grave și deosebit de grave.

ПОДЕЛИТЬСЯ