dee.jpg

[:md]

Delegația moldovenească, condusă de Președintele țării, Igor Dodon a participat la ședința Consiliului Economic Suprem Eurasiatic. Șeful statului a salutat președinții țărilor-membre a UEEA, menționînd că participarea la această reuniune, este un eveniment important pentru țara noastră. 

Poporul Moldovei urmărește foarte atent procesele integraționale, care au loc în UEEA. Cunoașteți, că potrivit tuturor sondajelor de opinie, majoritatea cetățenilor Republicii Moldova pledează deschis pentru Uniunea Economică Euroasiatică”, a menționat șeful statului citat de a-tv.md

Igor Dodon a declarat că Moldova a făcut mai mulți pași concreți în vederea apropierii de Uniunea Economică Euroasiatică. Astfel, pe 3 aprilie, curent a fost semnat Memorandumul de cooperare dintre Moldova și Comisia Economică Euroasiatică. 

Da, la etapa actuală, Moldova are semnat un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană. Însă aceasta nu contravine semnării altor acorduri, avantajoase pentru cetățenii RM și pentru țările dvs.”, a mai punctat Președintele RM. 

Șeful statului a mulțumit președinților celor cinci țări-membre a UEEA pentru decizia de a oferi Republicii Moldova statutul de țară-observator. 

Credeți-mă, această decizie este foarte importantă pentru toți. Noi înțelegem greutățile, înțelegem, că nu va fi ușor. Este un eveniment istoric și pentru noi. Deoarece, pe parcursul ultimilor 15-16 ani, liderii politici ai RM au declarat în repetate rînduri, că nu vor să coopereze cu Uniunea Vamală, UEEA, însă acum, noi în sfârșit, am venit și am putut să convenim”, a declarat Dodon. 

Vreau să-i felicit pe toți cu sărbătorile care vin, și vreau să vă asigur – puteți fi convinși, că în persoana mea aveți un partener și prieten”, a conchis președintele Moldovei.

ПОДЕЛИТЬСЯ