[:md]

 

Selecţionata Moldovei de fotbal a efectuat un salt impresionant în noul clasament FIFA, care a fost făcut public la finele ultimelor meciuri din preliminariile Campionatului Mondial 2014, potrivit INFOTAG.

 RM a urcat 33 de poziţii şi s-a clasat pe locul 96 din 209 ţări. Această avansare este rezultatul victoriilor asupra selecţionatelor San-Marino cu 3:0 şi  Muntenegru cu 5:2.

Selecţionata Spaniei Şi-a păstrat statutului de lider al clasamentului, fiind urmată de cea a Germaniei şi a Argentinei. Cel mai bun loc pe care l-a ocupat vre-o data Moldova, în clasamentul FIFA a fost locul 37, în aprilie 2008; atunci, Igor Dobrovolschi a fost antrenorul selecţionatei.

Cel mai rău rezultat l-au obţinut în 1994, clasându-se pe locul 149 cu Ion Caras ca antrenor. Preşedintele Federaţiei de Fotbal din Moldova, Pavel Cebanu, a dat de înţeles că contractul cu Ion Caras poate fi prelungit în această iarnă. În acest caz, acesta va fi antrenorul selecţionatei şi în timpul preliminariilor Campionatului European de Fotbal din 2016.

ПОДЕЛИТЬСЯ