ry.jpg

[:md]

Potrivit portalului guralumii.md, Maia Sandu care candidează la funcția de președinte al țării ar fi avut o înțelegere cu cancelarul german Angela Merkel, ca să primească 30 de mii de imigranți sirieni în Republica Moldova, dacă va cîștiga alegerile prezidențiale, notează Actualități.md.

“Angela Merkel nici pe departe nu a rezolvat problema imigranților sirieni, cele mai multe țări din estul Europei refuzînd propunerea cancelarului german de a primi mii de refugiați sirieni. Dar Merkel are o înțelegere cu SUA și trebuie să găsească loc pentru milioanele de refugiați. Și se pare că a identificat soluția – Republica Moldova!

Angela Merkel a avut o înțelegere clară cu Maia Sandu. Ea și întreg Partidul Popular European o susțin pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale. În schimb, dacă Maia ajunge președinte de țară, se obligă în prima etapă să primească în Republica Moldova 30 000 de refugiați musulmani.

Maia Sandu a acceptat propunerea Angelei Merkel și a declarat că religia este o temă străină ei și nu o înteresează ce confesiune au oamenii. Vor vota oare moldovenii pentru aducerea în Republica Moldova a sute de mii de imigranți sirieni? Vedem după 30 octombrie”, scrie autorul publicației de pe portalul menționat.

Precizăm că săptămîna trecută în presă și rețele sociale au apărut mai multe poze în care apare Maia Sandu cu mai mulți oficiali europeni de rang înalt care-și manifestau susținerea pentru candidatura sa la alegerile prezidențiale. De asemenea precizăm că acest lucru contravine legislației electorale a RM iar Partidul Socialiștilor a contestat la CEC abaterile de la lege comise de către Maia Sandu.

De precizat însă că nu se cunoaște dacă totuși informația declarată de sursa menționată poate fi considerată veridică sau nu.

Actualități.md amintește că la 30 octombrie curent în RM vor avea loc alegeri prezidențiale directe. Potrivit celor mai recente sondaje candidatul preferat al cetățenilor Republicii Moldova pentru acesta funcție este liderul PSRM Igor Dodon.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ