[:md]

 
 
Candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar general al capitalei Zinaida Greceanîi a organizat astăzi o conferință de presă cu tema „Construcțiile neautorizate din Chișinău continuă, chiar și în cazul existenței dosarelor penale pe numele funcționarilor din primărie”, relatează Actualități.md.
 
Zinaida Greceanîi a menționat că pentru soluționarea problemelor ce țin de construcțiile ilegale din capitală echipa socialiștilor a pregătit un  șir de propuneri.

Din iulie 2015 nicio construcție nu va fi admisă în interiorul curților de bloc și a parcurilor municipale. Fiindcă deseori sunt distruse terenurile de joacă pentru copii din interiorul curților și acolo sunt construite noi blocuri locative.

Mai mult de atît vor fi stopate toate construcțiile problematice în termen de o lună după alegeri, iar autorizațiile dubioase vor fi anulate.

Totodată vor fi demolate construcțiile în stadiu incipient, cele care sunt pe terenurile de joacă și în parcuri în special.

De asemenea eliberarea autorizațiilor de construcție se va efectua strict  în corespundere cu planul urbanistic de dezvoltare care urmează a fi aprobat pînă la finele anului 2015, și a planurilor zonale și standartelor urbanistice de construcție. Greceanîi a menționat că este cunoscut faptul că în majoritatea construcțiilor noi aceste standarte deseori se încalcă.

Într-un final Chișinăul va începe a se dezvolta după exemplul altor capitale moderne a mai subliniat Zinaida Greceanîi.

Cu întreaga platformă a candidatului PSRM la funcția de primar al capitalei puteți face cunoștință aici.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ