[:md]

 

 Potrivit studiului Asociației Sociologilor și Demografilor din Moldova, mai mult de o pătrime din cetățenii RM au încredere în Igor Dodon, informează Actualități.md.

Studiul realizat "Procesele democratice în Republica Moldova " este dedicat cercetării interdependenței proceselor economice, politice și sociale din Republica Moldova, precum și a impactului diferitelor caracteristici personale și socio-demografice dar și împiedimentele politice a creșterii populației.

Cel mare mare procentaj de încredere în rîndurile populației îl are Iurie Leancă cu 42% acesta fiind urmat de liderul PCRM, Vladimir Voronin cu 37,5 %.

În numărul politicienilor care au insuflat cetățenilor Moldovei o doză considerabilă de încredere s-a adeverit a fi și liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon. Acesta este susținut de 25,6% din cetățenii RM.

Reitingul încrederii:

Leancă – 42,2%

Vladimir Voronin – 37,5%

Filat – 28,9%

Chirtoacă – 28%

Marian Lupu – 26,7%

Igor Dodon – 25,6%

Corman – 23,2%

Ghimpu – 19,2%

Timofti – 17,1%

Sergiu Mocanu – 8,9%

Actualitati.md menționează că studiul a fost realizat în perioada 20 aprilie – 5 mai 2014. Numărul respondenților a fost de 1186 de persoane cu vîrsta de 18 ani sau mai mult.

 

 

ПОДЕЛИТЬСЯ