assss.jpg

[:md]

Despre aceasta anunță președintele Republicii Moldova Igor Dodon care astăzi, a avut o întrevedere cu sportivii moldoveni care recent s-au întors din orașul Milano, Italia, unde, în perioada 1 – 2 aprilie curent, au participat la Campionatul Mondial la Kickboxing, cu susținerea Campaniei Naționale ”Iubesc Moldova”, notează Actualități.md.

"Am fost plăcut surprins să aflu că sportivii noștri au revenit de la campionat cu un palmares impresionant: șase titluri mondiale, două medalii de argint și două medalii de bronz", scrie Dodon pe pagina sa de pe o rețea socială.

Astfel, șeful statului menționează că sportivul și antrenorul Vlad Gribincea a devenit campion mondial la vîrsta de 39 ani, fiind un exemplu pentru discipolii săi. De asemenea potrivit lui Dodon,  în premieră pentru Republica Moldova și kickboxingul moldovenesc, trei domnișoare au devenit campioane mondiale și au dus faima țării noastre în Europa: Irina Belous, 19 ani, categoria 50 kg, Zinovia Verikokidi, 16 ani, categoria 55 kg și Natalia-Daria Boldișor, 19 ani, categoria 70 kg.

Președintele țării subliniază că cel mai tînăr luptător din echipă, Pavel Rusu, de 12 ani, a obținut medalia de bronz. La categoria seniori, au obținut titluri de campioni mondiali sportivii Vitalie Vizitiu de 22 ani în categoria de 75 kg și Petru Cîrlig, 20 ani în categoria de 85 kg. Medaliați cu argint au devenit Alexandru Chițcari și Ștefan Spînu, iar medaliat cu bronz – Samuel Mașinschi.

"Antrenorii echipei naționale la Kickboxing, Vladislav Gribincea și Viorel Gurdiș împreună cu discipolii săi au demonstrat că și în condiții grele în Republica Moldova se face sport și avem sportivi de valoare. Sînt mîndru de sportivii noștri și îi voi susține ori de cite ori voi avea posibilitate, așa cum o fac de fiecare dată. Este regretabil faptul că autoritățile statului au uitat de tinerii noștri, care în pofida lipsei sălilor de sport bine dotate și a unei finanțări adecvate, dau dovadă de caracter și ambiție și obțin rezultate remarcabile în cadrul competițiilor internaționale, ducînd faima statului nostru în lume", conchide Igor Dodon.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ