ki.jpg

[:md]

Potrivit informațiilor operative ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, în țară rămîn deconectate 235 de localități din 17 raioane, notează Actualități.md.

Astfel fără lumină au rămas localitățile după cum urmează: mun. Chișinău (21) și UTA Găgăuzia (1), (Ialoveni (13), Criuleni (25),  Strășeni (20), Orhei (15), Ștefan Vodă (4),  Hîncești (14), Cantemir (27), Taraclia (3), Cimișlia (24), Leova (7), Căușeni (10), Anenii Noi (19), Cahul (13), Telenești – (2), Calarași – (6); Nisporeni – 5, raionul Ungheni (6). La lucrările de restabilire sunt antrenate 47 echipe de restabilire din cadrul Gas Natural Union Fenosa și SA Red Nord. În rezultatul căderii precipitaţiilor sub formă de zăpadă şi lapoviţă, SA „Drumuri” a demarat lucrări de patrulare şi combatere a lunecuşului pe drumurile publice din centrul republicii, și anume în raioanele Hînceşti, Orhei, Rezina, Ialoveni, Criuleni, Anenii-Noi, Străşeni, Nisporeni şi Călăraşi.

În mun. Chișinău, în total au fost înregistrate 320 cazuri de prăbușire a arborilor, în rezultat fiind deteriorate 65 automobile. Dintre acestea, în 25 de cazuri, au intervenit echipele de salvatori și pompieri, pentru defrișare de ramuri și copaci, pe mai multe străzi, fiind blocat accesul pe stradă și posibil pericol pentru viață.

Mai mult, echipele de salvatori, au intervenit și pentru tractarea a 7 mijloace de transport, care derapaseră de pe traseu, în raioanele Dubăsari, Cimișlia, Hîncești, Căușeni și Orhei. În total, la lucrările de prevenire şi lichidare a consecințelor situațiilor excepționale în republică au fost antrenate forţele Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale în componență a 37 autospeciale şi 162 persoane.

Cetățenii sînt atenționați repetat să fie prudenți în continuare, să aibă grijă în trafic și să apeleze la Serviciile de urgență 901 și 902 în caz de situații de criză. 

ПОДЕЛИТЬСЯ