[:md]

 

Un scriitor şi istoric francez care se opunea căsătoriilor între persoanale de acelaşi sex s-a sinucis, marţi, în incinta Catedralei Notre-Dame din Paris, potrivit Realitatea.net.

Scriitorul şi istoricul Dominique Venner, care s-a sinucis marţi în incinta Catedralei Notre-Dame din Paris, se opunea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, el lăsînd un mesaj în care îndeamnă la trezirea "conştiinţelor anesteziate", relatează AFP.

Înainte de a se sinucide, Dominique Venner a postat un mesaj pe blogul său. "Este nevoie de gesturi noi, spectaculoase şi simbolice pentru clătinarea oamenilor somnolenţi, pentru zdruncinarea conştiinţelor anesteziate şi trezirea memoriei originilor noastre", a scris el în mesajul postat marţi dimineaţă.

Dominique Venner, în vârstă de 78 de ani, s-a împuşcat marţi după-amiază în faţa altarului Catedralei Notre-Dame din Paris, murind pe loc.

Catedrala a fost evacuată, temporar, din cauza incidentului.

Franţa a finalizat sâmbătă procedura de adoptare a legii care permite căsătoria între persoane de acelaşi sex, o măsură legislativă care a stârnit dezbateri intense şi critici dure din partea Bisercii şi organizaţiilor conservatoare.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ