[:md]

 

Despre aceasta candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar general al capitalei Zinaida Greceanîi a declarat în cadrul unei conferințe de presă cu tema „Construcțiile neautorizate din Chișinău continuă, chiar și în cazul existenței dosarelor penale pe numele funcționarilor din primărie”, relatează Actualități.md.

Pe parcursul a 4 ani de zile ne propunem să amenajăm  și să asigurăm cu iluminare 700 de curți inclusiv 400 de zone de agrement. În cadrul programului „Ordine pentru Chișinău” vor fi reparate capital 400 de blocuri inclusiv termoizolare, reconstruite rețelele inginerești, înlocuirea ferestrelor vechi cu geamuri termopan. Acestea sunt propunerile noastre ce ține de amenajarea municipiului Chișinău, de construcția blocurilor de locuit și inclusiv protejarea celor existente. La sigur că noi ceea ce ne-am propus o să realizăm neapărat!”, a concluzionat candidatul PSRM la funcția de primar general al capitalei Zinaida Greceanîi.

Potrivit candidatului PSRM la funcția de primar general al capitalei din iulie 2015 nicio construcție nu va fi admisă în interiorul curților de bloc și a parcurilor municipale. De asemenea eliberarea autorizațiilor de construcție se va efectua strict  în corespundere cu planul urbanistic de dezvoltare care urmează a fi aprobat pînă la finele anului 2015, și a planurilor zonale și standartelor urbanistice de construcție.

Actualități.md amintește că duminica aceasta pe 28 iunie, va avea loc al doilea tur pentru alegerile primarului general de Chișinău. Bătălia se va da între candidatul Partidului Liberal Dorin Chirtoacă care a condus capitala în ultimii 8 ani și candidatul Partidului Socialiștilor ex-premierul RM Zinaida Greceanîi.

ПОДЕЛИТЬСЯ